top of page
Nocturnal_Butterfly_45_travel_kit_color.
Generelle retningslinjer for indre rejser
Af Jacob Moth

Der kan være flere årsager til at du oplever kaldet til at begive dig ud på en indre rejse. Det kan være ren nysgerrighed efter at vide mere om dig selv og universet. Måske søger du mere ekstase. Det kan være du har en smerte, et savn, en længsel efter mening med livet, er i en krise, eller andet.

Joseph Campbell beskriver dette kald som “the call to adventure”. Når du har modtaget kaldet til at rejse ind i dit eget sind er der flere vigtige ting at være klar over. At foretage indre rejser og selv være helten/heltinden på selvopdagelsens eventyr er sandsynligvis det mest spændende og givende man kan foretage sig i livet. Samtidig kræver det stort mod, tillid til processen og selvdisciplin.

Der er skrevet mange eminente bøger om denne rejse (nederst er en bogliste med udpluk) og jeg vil kraftigt anbefale at du læser og studerer nogle af dem. Min egen indre rejse der strakte sig over 16 år har jeg udførligt beskrevet i min bog Natsommerfuglens Land - En Indre Rejse. Den indeholder detaljeret rejsevejledning og inspiration. Som rejsende i Den Magiske Have kan jeg anbefale den for at give dig indblik i både selvopdagelsens eventyr og hele baggrunden for vores “rumstation”.

For at få størst muligt udbytte af indre rejser, vil jeg her give dig nogle generelle og i min optik essentielle retningslinier og guidelines:

 

Individuationsprocessen

For det første er det vigtigt at være klar over at individuationsprocessen - som Jung kaldte den indre rejse og selvafklaringsproces - er en proces der ofte strækker sig over mange mange år. Lejlighedsvis hører man om folk der får hurtige gennembrud på blot en eller to ceremonier. Men så er det ofte fordi individuationsprocessen har kørt på nogle andre planer. De har gjort masser af “hjemmarbejde” og derfor bare mangler det afgørende skub. Vær derfor tålmodig og nyd processen. På et tidspunkt vil du opdage at målet er processen i sig selv.

Daglig praksis

Helt grundlæggende er det at ceremonier går hånd i hånd med en daglig spirituel praksis, samt motion og sund kost.
Om det så er meditation, yoga, forskellige former for kampsport (aikido, karate, etc), sufi dans, tai chi eller andet er op til dig. Kombiner det med løb, cykling, svømning eller hvad der nu taler til dig og spis sundt.

Vi anbefaler at holde krop og sind i så god form som muligt, da det er medvirkende faktor for et positive udfald af forløbet og individuationsprocessen generelt.

Drømme

Det er altid godt at være opmærksom på dine drømme. Freud kaldte drømme for kongevejen til det ubevidste. Hav derfor en drømmebog liggende ved siden af din seng. Har du fast døgnrytme så sæt uret lidt tidligere end dine pligter kræver af dig, så du har har tid til at skrive dine drømme ned. Med de rette teknikker, praksis og erfaring vil du lære dit drømmesprog at kende. Du vil kunne afkode og forstå den visdom de indeholder og bruge de guidelines som de giver dig.

En indre rejse i en ceremoni er et trefaset forløb: Forberedelse, selve rejsen og integrationen.

Forberedelse

I ugen op til ceremonierne anbefaler vi at holde en vegetarisk eller vegansk kost. Plantebaseret kost gør systemet mere åbent til dybe transformerende oplevelser.

I denne periode er der ofte ekstra aktivitet i dine drømme. Vær opmærksom på dette og giv dig tid til at være introspektiv. Gå lange ture i naturen, mediter, skriv dagbog, giv dig tid til dig selv, vær kærlig ved dig selv. Sluk telefonen, fjernsynet, computeren og søg så meget ro som muligt. Har du børn så giv dem ekstra opmærksomhed og leg med dem. I vores ofte stressede dagligdag kan vi ikke høre vores indre stemme. Lyt, lyt godt efter, og lad billeder, følelser, erindringer og fantasier komme til dig.

Alt dette medvirker til at døren ind til dit indre åbner sig mere op og du får lettere adgang til stærke og dybe oplevelser.

Forberedelser til ceremonier behøver ikke at tage flere timer. Hvis dine dage er travle med arbejde, familie og børn, der kræver din opmærksomhed, så prøv at give dig selv små øjeblikke i løbet af dagen, hvor du har tid til at gøre nogle af de ovennævnte ting.

Når du har besluttet dig for at begive dig ud på en indre rejse og transformere dit liv, er det helt normalt, at denne enorme beslutning får forskellige indre processer til at begynde. Systemet begynder at gennemgå forskellige ændringer. Nogle gange betyder det, at du måske oplever dage, hvor du ikke kan sove. Dette er helt normalt. Hvis dette sker for dig, så ved, at alt er i orden.

Specifikke retningslinjer for ceremonien

Landing

Ceremonien varer cirka 6 - 8 timer. Under landingsfasen opfordrer vi til at male og tegne mandalaer. At udtrykke dig visuelt er en fantastisk måde at integrere oplevelserne fra din rejse på. Når alle er landet, danner vi en cirkel, hvor vi deler vores oplevelser og indsigter. Dette er en vigtig del af processen, da det er meget givende at dele dine egne oplevelser, få feedback på dem og høre om andres oplevelser.

Integration

Det mest optimale er at have fri dagen efter en rejse. Du er i en efterglødstilstand hvor du stadig er åben, ekstra sensitiv og hvor dine oplevelser er meget tæt på. Integrationsfasen er lige så vigtig som selve rejsen. Måske endog endnu mere vigtig.

Skriv dine oplevelser ned

Begynd at skrive dine oplevelser ned. I denne skriveproces vil du opleve flere ting. Du kan sandsynligvis huske flere detaljer, følelser og se dine visioner igen, og du kan få gennembrud og andre indsigter.

Integrer dine oplevelser med hjælp fra musik

Under ceremonien spiller vi live kanaliseret musik. Musikken er professionelt optaget. Efter retræten kan du deltage i vores tribe online på vores medlemsplatform, hvor du kan lytte og bruge musikken til integration. Musikken er meget kraftfuld, og mange mennesker har fortalt os om deres oplevelser af dybt forankret kontakt, sikkerhed, tilstedeværelse og fred, når de bruger musikken i deres daglige liv. Prøv det af og se, hvordan det virker for dig.

Fortolkning af oplevelser

Somme tider kan vi på indre rejser få meget klare meldinger om hvad vi skal gøre. Det kan være en melding om hvilken karriere du skal slå ind på. Det kan også være en klar og tydelig kreativ idé der skal udføres. Det være sig et billede der skal males, eller du har set tydelige arkitektoniske tegniger til et hus der skal bygges. Det kreative felt er et meget spændende område af medicinen.

Det er imidlertid vigtigt at være klar over at det ubevidste og det overbevidste ofte taler til os gennem metaforer og symboler. Er du kvinde, så har måske set at du skal gifte dig med en bestemt mand. Du kan føle impuls til at kontakte ham umiddelbart efter og fri til ham. Når du så maler denne vision og skriver oplevelsen ned, kan du få den indsigt, at den mand har nogle kvaliteter som du selv søger. Nogle kvaliteter og egenskaber der har været gemt dybt nede, og kalder på dig. Dit ubevidste har projiceret din indre mand - din Animus som Jung kaldte det - på den pågældende mand. Det at du skulle gifte dig var en invitation til det “hellige bryllup” - Hieros Gamos - en invitation til at blive et helt menneske.

Vent derfor altid til dagen efter en rejse, eller endog længere tidsrum med at tage endelige beslutninger og gør ikke noget overilet.

Handling

Medicinen hjælper dig med at få indsigter til hvad du skal gøre for at optimere dit liv, men du skal stadig selv handle på det og udføre det, du indefra har fået besked på at gøre. Vi lever på planeten Jorden, på et dualistisk plan og det er af yderste vigtighed at få dine oplevelser ned på jorden og integrere dem i din hverdag.

På selvopdagelseseventyret er du helten/heltinden i dit eget liv

Som jeg startede med at skrive, så er selvopdagelsens eventyr en rejse der tager tid. Du er heltinden/helten i din egen film - dit eget liv. Alle store film, myter, og eventyr er variationer af heltens rejse som Joseph Campbell har beskrevet det i hans bog “Helten med de 1000 ansigter”. Denne rejse indeholder en bred vifte af oplevelser og tilstande der er med til at give livet farve, mening og indhold. Det er en rejse der fører dig ned til Underverdenen hvor du vil møde dine skyggesider og genvinde dine skjulte potentialer. På rejsen vil du sandsynligvis opleve perioder med mere eller mindre kaotiske tilstande når dit gamle ego er ved at opløse sig, for at dit nye sande jeg kan fødes. Det er naturlige tilstande. Der er intet at være bange for.

Når du er parat og kommer dybt nok vil du have oplevelser af død-genfødsel. Alle pre-industrielle kulturer har haft overgangsritualer med henblik på at fremkalde disse død-genfødselsoplevelser. Disse oplevelser fører videre til mystiske oplevelser der har vist sig at være ekstremt healende og transformative. Du vil opleve kosmisk ekstase når dit gamle kropspanser er smeltet bort og få adgang til spontan daglig ekstase.

Vær derfor forberedt på at dit liv vil blive mere spændende, og hav tillid til processen og Universet. Tænk på alle de gange hvor helten/heltinden i sidste øjeblik bliver finder en udvej, eller bliver reddet, ofte med hjælp fra overnaturlige væsener.

Målet

Målet er at blive “høj” af et glas vand. Leve livet fuldt og helt og være 100% til stede i nuet, nyde og være i det du gør. Få himlen ned på Jorden.

Det er denne individuationsproces jeg, Ecaterina, Georg Stolpe og de andre rejseguides her i Den Magiske Have glæder os til og føler os kaldet til at støtte dig i.

5 bøger jeg vil anbefale dig at læse:

Stanislav Grof - Fremtidens psykologi
C G Jung - Drømme, tanker og erindringer
Jung - Mennesket og dets symboler
Kyron Legrief - Rebirth of the Hero
Jacob Moth - Natsommerfuglens Land

Lys, kærlighed, magi og velsignelser

Jacob Moth

bottom of page