top of page

"The real revolution is the inner revolution"

Jacob Moth

I dagens verden, hvor hundredtusindvis af mennesker er interesserede og engageret i seriøs selvudforskning, er der et presserende behov for ærlig information og retningslinjer. Jacob Moths "Natsommerfuglens Land" er en skattekiste af information, der er uvurderlig til dette formål.

Dr. Stanislav Grof, Ph.d, MD.

I "Natsommerfuglens Land" tager Jacob Moth os dybt ind i sin psykedeliske odysse i søgen efter helbredelse og helhed. Skrevet i en fri flydende, næsten strøm af bevidsthed-stil, blander hans fortælling personlige minder, sessionsrapporter, drømme, relationer, refleksioner, opdagelser under ture, astrologi, psykologi og meget mere. Med bemærkelsesværdig ærlighed og selvafsløring dokumenterer Jacob både faldgruberne og velsignelserne ved sin psykedeliske rejse, hvor hver side flyder over med hans kunstneriske kreativitet. "Natsommerfuglens Land" er den modige historie om en dedikeret psykonaut, modigt fortalt og sikker på at blive husket.

Christopher Bache, Ph.D.

Livskald 

Jeg føler et dybt livskald og en dyb passion for at skabe ceremonier og hjælpe dig, planeten og vores medmennesker. Et livskald jeg deler med min kone Ecaterina og et større team. Vi har selv oplevet den enorme gave det er at være “helten i vores eget liv” og foretage indre rejser med plantemedicin med kompetente “sittere”. Nu føler vi et livskald i at skabe og holde et rum hvor du og andre dedikerede og modige rejsende har mulighed for at gennemgå dybe og helende transformationsprocesser og opnå indsigt, få visioner og guidning til hvordan man kan opnå spontan daglig ekstase. Dette er ganske enkelt det mest meningsfulde vi kan foretage os i vores liv.

Vi benytter os af det spektrum af kundskaber, redskaber, erfaringer som vi til sammen og hver især har tilegnet os, gennem vores egne indre rejser i selvopdagelsens eventyr. Shamanen er blevet kaldt “the wounded healer”. Vi guider dig ud fra dyb personlig erfaring fra vores egne kriser og indre rejser.

Gennem konfrontation af mine egne sår, skyggesider og indre dæmoner har jeg en dyb oplevelse af og vished om, at alt kan forløses og at det er vores fødselsret at være i daglig spontan glæde. Og det vil jeg gerne formidle til dig.

Jeg benytter det kraftfelt som Den Magiske Have er i form af være et mytologisk landskab. Et landskab der gennem sin dybe arketypiske struktur giver en konkret referenceramme til “monomyten” - til selvopdagelsens eventyr - til den helterejse som du begiver dig ud på når du følger kaldet indefra og dykker ind i din underbevidsthed og overbevidsthed. Et landskab der i sig selv guider, formidler heling, inspiration og transformation.

Nedenfor kan du finde detaljeret information om mit liv.

I harmoni og med kærlighed
Jacob

Se Jacob præsentere sin livshistorie på engelsk

Videoen ovenfor viser Jacob Moth præsentere konceptet med The Magic Garden samt sin livshistorie for et publikum på den Internationale Transpersonlige Konference i Prag, 2017.

Videoen gør et fantastisk arbejde med at opsummere konceptet bag The Magic Garden og Jacobs eget Selvopdagelsens eventyr.

Inden du går videre til en mere detaljeret gennemgang af Jacobs omfattende og fantastiske historie, kan du også følge med på hans nuværende Selvopdagelsens eventyr ved at se Jacobs vlogs ved at klikke nedenfor.

Min opvækst

Jeg blev født i maj 1967 sammen med hippiebevægelsen. At jeg skriver at jeg blev født sammen med hippiebevægelsen skal forstås på den måde, at den revolutionære kraft og dybe transformation som udkrystalliserede sig i denne bevægelse og tid, er implementeret ind i min personlighedsstruktur. For den astrologikyndige kan det ses i de transit aspekter som de tre yderste planeter Pluto (transformation), Uranus (revolution) og Neptun (kosmisk enhed) dannede i 67 og 68.

Mine forældre var knap nok færdiguddannede da jeg kom til verden. Og selv om de var røde af politisk overbevisning var de ikke hippier. De var på mange måder meget harmoniske mennesker der nærede en dyb kærlighed til hinanden og til mig. På den måde skabte de en meget tryg og nærende opvækst for mig. En opvækst der har været afgørende for, at jeg klarede mig igennem de ekstremt turbulente og udfordrende år der fulgte da jeg blev 17.

Min far var ateist og meget velbegavet. Ifølge ham havde filosofferne og videnskaben erklæret Gud for død. Som teenager kunne jeg ikke forlige mig med dette verdensbillede. Jeg spurge mig selv om bevidstheden virkelig er et biprodukt af materiens tilfældige evolution? Der var især et spørgsmål der pressede sig på indefra og som jeg måtte have svar på: Hvem er jeg egentlig?

Som den videbegærlige dreng jeg var begyndte jeg at søge svar på biblioteker. Læsningen af Stanislav Grof’s bog Den Indre Rejse - Kortlægning af det Ubevidste Gennem LSD Psykopterapi gav mig nøglen. Jeg var 15 år og allerede en søgende sjæl. Denne bog gav mig de første åbenbaringer. Jimi Hendrix var på det tidspunkt allerede mit store idol, og hans eksperimenteren med psykedeliske substanser som LSD og cannabis pustede til ilden. Jeg måtte prøve LSD.

Det var sommeren 1984 min indre rejse og selvopdagelsens eventyr startede. Mine første psykedeliske rejser åbnede porten op til Den Anden Verden. Allerede på min første LSD rejse vidste jeg hvad jeg skulle med mit liv: 1) at foretage den indre rejse og dermed blive en moderne shaman og 2) spille musik. På den efterfølgende indre psykedeliske rejse fik jeg kontakt med et spirituelt væsen der kaldte sig AZOS. Forbindelsen til og kommunikationen med dette væsen fortsatte til min overraskelse efter denne rejse. AZOS blev min fælle og begyndte at guide mig indefra.

Mit liv tog nu i en helt anden retning. Al lyst til alkohol forsvandt fuldstændig og jeg har aldrig gået i byen. Mens mine venner festede, satte jeg mig ud i skoven eller ned til vandet og mediterede. Lejlighedsvis brugte jeg den lille røg (cannabis), tog hovedtelefoner på og lyttede til Hendrix. På den måde lærte jeg at spille musik.

Ifølge klassiske shamanistisk litteratur så får den aspirerende shaman sit initiations kald - eller initiationskrise - typisk som 17 årig. Og det fik jeg også. Som følge at en usuperviseret indre rejse katalyseret af min første højdosis LSD oplevelse. Verden åbenbarede sig i al sin storhed. Jeg indså at det ikke er bevidstheden der er et produkt af materien, men at det er materien der er et produkt at bevidstheden. Jeg blev som ramt af det kosmiske lyn og kundalini energi strømmede igennem mig i kosmiske proportioner da jeg oplevede, at min sjæl er udødelig og ét med Verdenssjælen. Energien var så voldsom kraftige perinatale og transpersonlige negative gestalter blev aktiveret. Jeg ramte den kosmiske bund, mistede bevidstheden og vågnede fra den ene dag til den anden op i en komplet anden verden. Et mørkt dystert helvede hvor en sindsyg Gud legede med os som var vi marionetdukker. Og der var ingen vej ud af denne tilstand. Jeg vidste at selv om jeg tog mit eget liv så ville pinen fortsætte på den anden side.

Alle mine filosofiske holdepunkter blev revet væk under fødderne på mig. Som følge af denne oplevelse var der kun to muligheder for mig: Enten et permanent psykologisk sammenbrud eller et gennembrud. Jeg havde fået det som Joseph Campbell kalder: “The Call to Adventure”.

Jeg har en medfødt selvdisciplin og den fik jeg brug for nu. For at den vordende shaman kommer helskindet gennem en sådan krise er det afgørende, at han finder en kompetent lærer og vejleder. Jeg indså hurtigt at det etablerede uddannelsessystem ikke kunne hjælpe mig i at mestre sindet og bevidstheden.

Som 18 årig var jeg ude af det etablerede uddannelsessystem og lavede min egen skole. Guidet af min indre vejleder AZOS tog jeg kurser, workshops og foredrag som jeg vurderede var relevante.

På den måde forvandlede den initiationskrise og det kald jeg der fik, sig med tiden til mit livs største gave. Den førte mig ind i det uendelige bevidsthedsoceans mangfoldighed af universer. Over de næste årtier havde jeg førstehåndsoplevelser med stort set hele det spektrum af oplevelser man kan komme ud for på selvopdagelsens eventyr.

Min uddannelse

Min egen intense indre rejse og uddannelse kulminerede fra 1984 til 1995. Al min tid var dedikeret til udforskning af bevidstheden, i en intenst søgen efter svar på mine spørgsmål og forløsning fra de indre blokeringer og negative mønstre jeg oplevede jeg havde. Jeg gik ekstremt systematisk til værks og gjorde mig umage med altid at skrive detaljerede sessionsrapporter, føre drømmedagbog, daglig praktisere yoga og meditation, passe mine pligter som familiefar, og udleve min drøm som musiker og komponist.

Jeg har fra 1985 til 1996 gennemgået hele cand psyk Klaus Gormens uddannelse i Gensidig Terapi. Her har jeg tilegnet mig kundskaber og praktisk erfaring med en lang række af effektive psykoterapeutiske teknikker og metoder bl.a: aktiv lytning, kropsterapi, drømmeterapi, astro-terapi, visualisering og positive selvbekræftigelser.

Jeg tog et årskursus med tre timers daglig yoga praksis hos Torben Blond. Torben Blond var en pioner der havde tilbragt mange år i Indien hos Osho.

 

Jeg har været i regnskoven på kursus med Terence McKenna og Jonathan Ott. Her lærte jeg bla om den klassiske sydamerikanske shamanisme og blev introduceret til hellige plantemediciner bla.ayahuasca. Indianeren Art Reade bør også nævnes. Osho’s elev Michael Barnet har jeg også lært meget af. Desuden har jeg deltaget i Native Americas Church peyote ceremonier. Jeg har også deltaget i sydamerikanske shamaners ayahuasca ceremonier når de lejlighedsvis har været afholdt i Danmark. Jeg har deltaget på flere af Stanislav Grof’s Holotropic Breathwork workshops og taget individual sessioner hos erfarne psykoterapeuter.

Specielt cand psyk Jørgen Lumbye var i mine unge år en meget betydningsfuld ven, guide og læremester for mig. Jørgen har oversat alle Stanislav Grof’s bøger, undervist i mange år på folkeuniversitet i religionshistorie, psykologi og filosofi. Han har deltaget i flere af Stanislav Grof’s månedskurser på Esalen instituttet og har været en af Danmarks pionerer i psykedelisk terapi. I mange år udvekslede vi psykedeliske sessioner og hyperventilations sessioner og nød godt af hinandens “rejseselskab”. Med sin encyklopædiske viden har Jørgen været en stor formidler af de rette bøger og givet mig indsigt i hele den transpersonlige bevægelse. Han serverede den ene “guldbog” efter den anden, og jeg slugte dem og sugede til mig.

Alt i alt har jeg selv lavet over 300 superviserede højdosis sessioner med enten LSD, Psilocybin, meskalin eller ayahuasca. Desuden hundredevis af oplevelsesorienterede psykoterapisessioner uden brug af psykedeliske substanser. Jeg har nedskrevet og bearbejdet over 800 drømme, malet billeder, spillet musik, anlagt Den Magiske Have, skrevet en bog, lavet lydbog og mere. Jeg har på alle måder gjort alt hvad jeg kunne for at integrere den overdådige rigdom af oplevelser jeg har haft i indre rum, i et målrettet forsøg på at udkrystalisere hvad man kan kalde mit indre personlige mytologiske landskab. Dette er en konstant og “ongoing” proces.

Siden 1987 har jeg superviseret psykedeliske sessioner. De første mange år har jeg primært været sitter for venner og bekendte. I Gensidig Terapi var jeg i mange år i en basis gruppe hvor vi udvekslede sessioner med hinanden. Inklusive de private sessioner har jeg givet mindst 400 stoffrie sessioner, over 300 psykedeliske sessioner og været “spaceholder” og ledet ca 80 gruppe ceremonier.

Stanislav Grof

Stanislav Grof er det menneske der har betydet allermest for min livsbane. Han er min primære inspirationskilde. Min måde at gribe sessioner, terapi og ceremonier an på, er baseret på hans forsking og hans teknikker og metoder. Det er derfor passsende at sige et par or om ham.

Stanislav Grof er født i 1931 og er af mange anset som verdens nulevende førende bevidsthedsforsker. Under den tjekkiske og den amerikanske stat ledede han i 50’erne, 60’erne og start 70’erne tusindvis af psykedeliske sessioner. Med sit eget mod gennemlevede han selv nogle LSD sessioner med dybe forvandlende oplevelser. Disse gjorde ham i stand til at formidle støtte og opmuntring til at hjælpe et bredt spektrum af klienter, kunstnere, forskere oa, igennem deres egen indre oplevelser med LSD og andre psykedeliske substanser. Med en enorm mængde klinisk data kortlagde han systematisk bevidstheden. I hans bog LSD Psykoterapi i Teori og Praksis formidler ham de optimale teknikker og metoder for at udføre psykedelisk terapi så sikkert og virkningsfuldt som muligt.  
   I 70’erne startede han den Transpersonlige Forening sammen med bla Abraham Maslow. En organisation der spænder over psykologi, religion, filosofi, naturvidenskab, dybde økologi, religion, astrologi, mytologi, mm. Her samlede han planetens spydsspidser af forskere, filosoffer, psykologer med navne som Richard Tarnas, Christoffer Bache, Michael Harner, Joan Halifax, Rick Dublin, Joseph Campbell, Muktananda og mange flere.

Disse eminente pionerer danner i mine øjne og optik spydspidsen af det gryende holistiske og helt nye verdensbillede, der i disse år er med til at føde “den nye tidsalder”. Og det er hele dette transpersonlige verdensbillede i kombination med dyb personlig erfaringspulje som vi her i Den Magiske Have bruger i vores livsværk og i vores arbejde med mennesker.

Natsommerfuglens Land

Min rejse beskrives i min selvbiografiske rejseberetning ”Natsommerfuglens Land”, som har forord af den internationalt anerkendte psykiater Dr. Stanislav Grof M.D.


Forordet fra Stanislav Grof betød meget for mig. Jeg oplevede hans handling som en stor velsignelse og en kraftoverførsel, der frigjorde en slags kvantespring i min bevidsthed.


Jeg tænkte, at hvis jeg kunne modtage et forord fra Stanislav Grof - som mange anerkender som den førende bevidsthedsforsker - så er alt muligt. Dette gav mig modet til at tro og handle i processen med at manifestere vores tempel og helligdom - hovedbygningen i The Magic Garden - Axis Mundi Studio.


Hvis du vil læse mere om min bog, kan du klikke på den enorme knap nedenfor.

Professionel musiker og komponist.

Fra en alder af 20 år tjente jeg mit levebrød som professionel musiker, komponist og musiklærer. Jeg spillede med velkendte danske rockbands som Savage Rose, Fate og mit trio Purple Haze. I slutningen af 90'erne blev jeg en rockstjerne i Sydkorea og optrådte med mit band BL!NK.


I perioden fra 2003 til 2005 arbejdede Ecaterina og jeg sammen med den engelske producer og tidligere trommeslager fra Pink Floyd på flere numre til LilaRose Odyssey.


Fra 2003 til 2006 arbejdede jeg som producer og tekniker for den velkendte danske komponist Jacob Groth på adskillige tv-serier (The Eagle, Young Anderson og mere). I 2006-2007 blev jeg uddannet i komposition for symfoniorkester af den amerikanske filmmusikkomponist Hummie Mann, der har arbejdet på adskillige Hollywood-film.


Fra år 2007 begyndte jeg at komponere musik til tv-serier, dokumentarer, film og mere (Clown, Tigers & Tattoos, Storm og mere). Jeg komponerer løbende for den førende musikudgiver Apollo i Skandinavien, og min musik bruges og distribueres globalt.


Udover mit professionelle liv som komponist og musiker studerede jeg konstant og praktiserede psykoterapi, filosofi, mytologi, yoga, meditation, shamanistisk praksis og mere.


Se en video, der præsenterer min showreel som komponist nedenfor:

bottom of page