Velkommen!

Vi er skaberne af The Magic Garden. Vi er musikere, komponister, facilitatorer og i hele vores liv dedikerede psykonauter.

Ecaterina & Jacob Moth

Den Magiske Have er Skandinaviens første bæredygtige og CO2-neutrale musik- og filmstudie, samt mødested for kreative oplevelser beliggende i Fredensborg. Vi tilbyder koncerter, foredrag, kurser, rundvisninger, ceremonier, udlejning af studiet til unikke tænke ud af boksen møder, teambuilding, kurser, workshops, live stream kanal for virksomheder og private, musikkomposition, studieindspilning og produktion af musik og multimedia, livestream kanal for virksomheder, salg af relaterede produkter.

Udlejning af Axis Mundi Studio og Den Magiske Have til unikke tænke ud af boksen møder, teambuilding, kurser, workshops
Her skabes rammerne for det utraditionelle møde. Stedets unikke kvaliteter hjælper mødedeltagerne til, at slippe begrænsningerne og tænke stort. Læs mere her

Læs avis artikler her:
Frederiksborg Amts Avis 2012.pdf
Nyt Aspekt 2011.pdf

Det Transformative Møde
Filosofien bag Det Transformative Møde er at skabe holistiske rammer der fremmer din virksomheds fokus på: bæredygtighed, økologi og samhørighed. Ambitionen er at få mødedeltagerne ud af deres vante omgivelser og dermed skabe plads til innovation og nytænkning. Formålet er at optimere din virksomheds langsigtede vækst. Læs mere her

Live streaming, indspilning og produktion af musik og multimedia
Professionel live streaming og indspilning i høj kvalitet. Du kan få indspillet, mixet og produceret din musik og film. Læs mere her.
Se og hør en live streaming koncert her.

Musikkomposition

Vi leverer musik til spillefilm, kortfilm, TV, animationsfilm, dokumentarfilm, computerspil, lyddesign, soundbranding. Altid til tiden og i den bedste kvalitet. Se showreel her.

Arrangementer, kurser og events
Vi afvikler mindfulness og meditations koncerter, kurser, foredrag og oplevelsesturer i Den Magiske Have. Se dem her.

Livestream kanal for virksomheder
Den Magiske Haves livestream-kanal består af smukke naturfilmoptagelser og visuelle elementer, som er svøbt i et organisk lydtæppe af musikalske soundscapes. Kanalen skaber en inspirerende, opløftende og livsbekræftende atmosfære der er virkningsfuld i mange arbejds- og hjemmemiljøer. Den er designet som et “audio-vindue” der forløser og løfter monotone lyduniverser og kedeligt udseende rum. Resultatet er øget velvære, mere energi, mindfulness og inspiration. Kontakt os og få et tilbud. Se en 2 minutters præsentation her.

Webshop
The Magic Garden Webshop tilbyder downloads af digitalt indhold, samt internet-baseret detailsalg af fysiske musik produkter, bøger, plakater, billetter og merchandise. Gå til webshop her.

Koncerter
Vi tilbyder meditation/mindfulness koncerter for grupper og virksomheder både i og udenfor Den Magiske Have.

Ceremonier
Læs mere her.

Foredrag

Vi tilbyder foredrag med skaberen af Den Magiske Have, Jacob Moth:
Selvopdagelsens Eventyr.
Tilblivelsen af Axis Mundi Studio og Den Magiske Have.

Cosmology Player
Lyt til verdensrock bandets LilaRose’s musik via vores Cosmology Player. Du kommer ind i Cosmology Playeren ved at klikke på Enter Cosmology i Solhjulet på sommerfuglens venstre vinge. I Cosmology Playeren kan du lave din egen playliste. Klik på nummeret og det kommer over i playlisten. Til hvert nummer er der fire links: video, blog, lyrics og location. Hvert nummer er forbundet med en bestemt lokation i Den Magiske Have. Denne lokation kan både være et symbol, en skulptur, et billede, et sted og/eller en historie. Musikken og dets tilhørende lokation fletter sammen i en meningsfuld kosmologi. Klik på video blogs for at dykke mere ind i det nummer og den lokation som du er interesseret i. Nederst i højre hjørne i Cosmology Playeren under linket Location Overview kan du se et kort over alle lokationer.

Se en video af hele konceptet Den Magiske Have her fra denne præsentation på den internationale transpersonlige konference i Prag 2017



Visionen til Den Magiske Have og Axis Mundi Studio

I 1995 havde Jacob Moth en vision til hans studie og dets omgivelser. Han ville skabe en oplevelsespark der ville befordre optimale betingelser for inspiration og kreative processer. Siden har han arbejdet systematisk på at manifestere dette. Med hans egne ord:

Mødested for kreative oplevelser
Visionen er at skabe et lyd- og filmstudie samt mødested for kreative oplevelser. Et sted hvor de forskellige virkelighedsplaner mødes. Et mikro-kosmos, en “kosmisk rumstation”, en moderne Gralsborg fuld af symboler, eventyr, magi og symbolik - hvor kunstneriske og kreative impulser er samlet på et sted. Axis Mundi Studio er CO2 neutralt og ligger i Den Magiske Have.

Fintfølende Øko-System,“State-of-the-Art” Teknologi, eventyr plan og arketypisk plan.
Haven udgør et fintfølende øko-system med mindst en truet dyreart, nemlig den store vandsalamander. Det har “state-of-the-art” teknologi, et eventyr plan og et arketypisk plan. Blandt de mange symboler og træfigurer findes alle planeterne og de 22 Tarot kort fra den Store Arkana.

Kort over Den Magiske Have
Planet symbolerne og billederne af det 22 Tarotkort er placeret forskellige steder i Den Magiske Have. Tarotkorterne beskriver sjælens rejse fra barn til det oplyste menneske.

Lord of the Trees
Ud mod vejen foran Den Magiske Have har vi en stub af Danmarks ældste bøgetræ der stod i Fredensborg Slotshave fra 1666 - 1999. På toppen er plantet en hængebøg. Dette er for at markere og symbolisere flere af grundtankerne ved hele stedet: 1) Ud af det gamle fødes det nye, 2) Død og genfødsel, 3) Transformation og 4) det at opleve - samt tænke og handle ud fra - cyklisk tid fremfor liniær tid.

Indgangsporten
Det første tarotkort i den Store Arkana “The Fool” er placeret ved porten ud til vejen. Klokken over porten er en gammel lynafleder fra Krudthuset på Christiania og hængslerne er fra en af Christianias gamle porte. De følgende tarotkort fra den Store Arkana er sat i overensstemmelse med hele arkitekturen og beskriver menneskets rejse fra barn til det fuldt oplyste menneske. Porten ar lavet af den begavede danske kunstner Georg Hougaard.

Det forjættede land og stisystemet
For at komme ind i det “forjættede land” må man krydse en sø. Haven er delt i to: en normal/profan have og en hellig/tidløs/magisk have.
Stisystemet gennem hele stedet er norske skiferfliser. De udgør skeletstrukturen i dette mikro-kosmos og fører helt ind i studiets foyer.

Stedets hjerte
Studiets foyer er stedets hjerte og forbinder det indre og ydre rum. To vinplanter og et fignetræ i foyeren, har direkte forbindelse gennem fundamentet til jorden under studiet. Den ældste vinplante strækker sig fra dette rum gennem de andre rum og går gennem væggene til ydersiden, hvor den favner Axis Mundi Studio. Denne vinplante symboliserer Livets Træ. Nogle af møblerne, dørkarme, hylder mm. er skåret i hånden og er meget æstetiske.

For at et træs grene kan nå himlen, må dets rødder nå helvede.
Gammelt alkymistisk ordsprog

Axis Mundi Studios cockpit
Axis Mundi Studios cockpit og kontrolrum er et ombygget gammelt anneks fra 1908. Det er Den Magiske Haves “navle” og er et anerkendt lyd- og filmstudie. Studiet bruges til professionelle produktioner af lyd og video og er eventyr og teknologi i forening. Cockpittet er indrettet med en meditationshule, pejs, organisk udskårne hylder, borde, hængekøje samt “state-of-the-art” studieudstyr. I studiet og Den Magiske Have er trukket mere end 4 km kabler til lyd, video, midi, ethernet. Dette giver stor fleksibilitet med hensyn til lydoptagelser, live streaming og afvikling af audiovisuelle shows.

Mandala
På gulvet i studiets cockpit er der en mandala der blev malet 1995. 6 lige store stykker indeholder hver et af det seks verdensreligioners symboler. 3 fra Vesten: Kristendommen, Islam og Jødedommen og 3 fra Østen: Buddhisme, Taoisme og Hinduisme. De seks verdensreligioner ligger i gensidig respekt og peger mod den samme kilde - den kosmiske religion. Rundt om cirklen er fire dyr: delfin, tiger, slange og ørn. Disse symboliserer de fire elementer og mennesket ur-religion: Shamanisme. Rundt om mandalaen er der to firkanter, der representerer agnosticismen og ateismen. Vi er alle søstre og brødre der deler den samme planet.

Rundsalen i Axis Mundi Studio
Hovedsalen i Axis Mundi Studio er Rundsalen, som danner ramme for Den Magiske Have hovedaktiviteter: Det Transformative Møde, live streaming, koncerter, foredrag, events, indspilningerne, workshops, symposier og kurser. Den er special designet med stjernehimmel, 250 graders storskærm, et stort Yin-Yang symbol på gulvet og hånd udskårne træsøjler i de fire verdenshjørner. Den runde form er skabt for at opleve cyklisk tid fremfor liniær tid og tænke holistisk og bæredygtigt. Rundsalen er bygget af ubrændte ler mursten der er miljøvenlige og ekstra lydisolerende. Det sidste tarotkort i Den Store Arkana nr. 21 “The World” er placeret her.

Nøglen til Universet
Axis Mundi Studios grundplan er præcis 123,4 m2 og er formet således at grundformen set fra oven danner en nøgle - nøglen til livet, kreativitet, innovation og Universet. Alle rum i Axis Mundi Studio og i Den Magiske Have er bevidst placeret i forskellige niveauer for at ophæve “Fladland” og inviterer til at tænke og opleve multidimensionelt. Fladland er benægtelse af eksistensen og betydningen af den indre verden.

Portalen til det mytologiske landskab
Den Magiske Have er bygget som en Edens Have - et mytologisk landskab. Indgangen til det inderste af Den Magiske Have er en stor portal med udskårne kraftdyr på to søjler. På den anden side af porten, findes de tre klassiske veje, den ene går ud til venstre, en til højre, og den gyldne middelvej. Portalen er lavet af den begavede danske skulptør Finn Rúne.

Gennem Portalen - den inderste del af Den Magiske Have
Den inderste del af Den Magiske Have ligger roligt, skjult og uforstyrret bag træer og hække. Den er centeret omkring en lille sø, der med forgreninger til andre små søer og vandfald forfrisker havens planter, dyr og sjæle med en konstant rislen. Det Mytologiske Landskab er inddelt i forskellige afsnit og niveauer, der er forbundet med gangstier, trapper, vindeltrappe, gangbroer, hængebro, platforme, plateauer, en underjordisk gang og små høje.

Svævebane med en Specialbygget Sommerfugl Gondol
En svævebane med en specialbygget sommerfugl gondol strækker sig fra scenen over søen til tribunen. Blomsterbede, troldmandens tårn, en elverborg, en pavillon, stensætninger, en tribune, dragens hule og en scene i træerne. Det er nogle af de mange steder, hvor man kan fordybe sig, slappe af, tanke op og få inspiration, når man er i studiet, lader op til den gode solo - eller prøver nye former og stykker af, eller til en pause under kurset eller mødet.

Jaguarhovedet og det underjordiske meditations rum
Bag troldmandens tårn er Den Magiske Haves klenodie: Et stort jaguarhoved udskåret af et tusindårigt gammelt dansk egetræ, hvis mund er indgang til det underjordiske meditations rum. At passere igennem jaguarens mund giver en ekstra dimension. Det er en meget kraftfuldt sted at meditere, tænke innovativt, få visioner og inspiration. Glæd dig til at meditere i vores underjordiske meditation rum! Jaguar hoved er lavet af den begavede danske skulptør Finn Rúne.

Dyre- og planteliv
Den Magiske Have har et særdeles rigt dyre- og planteliv. På den meget lange dyreliste kan bl.a nævnes salamander (både små og store), frøer, snoge, guldsmede, pindsvin, egern, solsorte, musvitter, mejser, ugler og mange andre. En af havens helt unikke dimensioner er at den bevidst skaber en syntese mellem natur og kultur ved at flette planterne og træerne sammen med bygningskonstruktionerne. Bøg, eg, poppel og piletræerne dirigeres således, at de flere steder bærer de øvre niveauer og deres grene flettes ind i gangbroerne.

Syntese mellem natur og kultur
Jacob begyndte at bygge den Magic Garden i 1994, så nu er træerne og vedbend begyndt at vokse sammen med alle de bygninger. Dette er gjort bevidst for at skabe en symbiose mellem natur og kultur. Gangbroerne går gennem kirsebær-, blomme-, æble- og nøddetræernes kroner, hvis grene bøjes i tunneler. Der er således let adgang til friske vitaminer og naturlig næring. Overalt er der plantet klatreplanter (vedbend, caprifolie, klematis, blåregn, vinterjasmin) der slynger sig op og hen i en regnskovs symfoni. Den Magiske Have er desuden forsynet med en overdådighed af skjulte lys der om aftenen skaber magi og rislende springvand, drevet 100% af grøn energi. Figurerne, symbolerne og tegn fra forskellige verdensdele er med til at skabe visionen om et mikro-kosmos. Bl.a Odin og hans to ravne der skuer ud over verden, en Maya svampegud og det Kosmiske Træ.

Symbolet til Den Magiske Have
Sommerfuglen er det gamle symbol for død og genfødsel, og et symbol på sjælen. Det henviser også til den berømte gamle historie - Sjælen og Sommerfuglen af Zhuangzi:

Engang drømte jeg, at jeg var en sommerfugl. Jeg fløj omkring og tænkte ikke på andet end at være en sommerfugl. Da med et vågnede jeg, og det syntes mig klart, at jeg var Zhuangzi. Men nu ved jeg ikke om jeg var Zhuangzi der drømte at jeg var en sommerfugl, eller om jeg i virkeligheden er en sommerfugl, der drømmer at den er Zhuangzi.

Solhjulet og Yin-Yang symbolet
Symbolet på den venstre vinge er det gamle soltegn: Den hellige cirkel med de fire verdenshjørner og de fire elementer og i midten Universets centrum. Inden for cirklen er der mytisk tid og rum, uden for cirklen er der profan tid og rum. Den vertikale linie symboliserer også verdensaksen, Axis Mundi, der går fra Underverden gennem Midgård til Oververden. Den horisontale linie symboliserer tidslinien med fortid, nutid og fremtid. På den modstatte vinge er Østens universelle symbol Yin og Yang.

Besøgende i Den Magiske Have
Musikere, kunstnere, venner, projektpartnere og besøgende fortæller at det er som om de træder ind i en hel anden verden og bliver som børn igen - revitaliserede og fyldt med eventyrlyst og mod på livet. For dem der er her, for en kortere eller længere stund, er det en uudtømmelig kilde til inspiration. Kom og tag del i inspiration.

Tak for dit besøg. Vi ser frem til at se dig og inspirere dig til at manifestere dine drømme og visioner.

Magiske hilsener
Ecaterina og Jacob Moth

Stor tak til
Banken Nykredit der har støttet projektet.
Den begavede danske skulptør Finn Rúne. , der har lavet de fleste træskulpturer.
Den begavede danske kunstner og tømremester Georg Hougaard., der har lavet indgangsporten, døren til det underjordiske meditationsrum, mange træudskæringer og mange bygningskonstruktioner.
Den begavede danske kunstner og tømremester Jonas Collin der har lavet mange træudskæringer og mange bygningskonstruktioner.
Den begavede danske murer Georg Stolpe der har bygget murerne i studiet og rundsalen.
Den unge begavede webmaster og programmør Jeppe Nielsen har lavet hjemmesiden.
Den begavede danske fotograf Per Rask., der har tager de fleste af billeder på hjemmesiden.